Het Carthago DNA

U vraagt zich misschien af wat DNA met campers te maken heeft. Bij Carthago bedoelen we met DNA dat onze modellen staan voor een unieke premium camperconstructie, het Carthago DNA. De voertuigen in de Carthago-familie zijn net zo onderscheidend als uw vingerafdruk en uzelf.

Innovatief denken, oog voor detail, extravagante oplossingen, een perfecte afwerking, de perfecte combinatie van hightech lichtgewicht materialen, intelligente afwerking en pioniersgeest. Dit zijn de genen voor ons unieke totaalconcept voor de bouw van onze premium campers. Deze zijn diep geworteld in ons Carthago premium DNA. Het is zowel een stimulans als een verplichting: het Carthago Premium DNA is onze waardepropositie voor elke Carthago-klant en vat samen wat elk van onze campers onderscheidt. En tegelijkertijd drukt het uit hoe een Carthago verschilt van andere campers.



“In elke Carthago-camper vind je de unieke constructie van de Liner Premium-klasse. Een familiegelijkenis zonder compromis. Ik sta in voor mijn waardepropositie met mijn naam. "

Karl-Heinz Schuler oprichter, eigenaar en bestuurslid van de familiestichting Karl-Heinz Schuler

Carthago opricht Karl Heinz Schuler

Levensduur, bescherming en waardebehoud

De carrosseriebow van Carthago is gebaseerd op wat Carthago-eigenaren willen: zorgeloos reizen op lange termijn en waardebehoud. Daarom vertrouwen we op kwaliteit op lange termijn met GFK en aluminium als basis.

Voor uw bescherming en voor uw comfort, zelfs bij hagel, natte omstandigheden, bliksem en kou. De unieke carrosserieverbinding via extreem stabiele steunbalken garandeert de grootst mogelijke torsiestijfheid. Kwaliteit die u voelt, iedere reis weer!

GFK - Alleen het beste materiaal

GFK staat voor glasvezelversterkt kunststof. Het is een bouwmateriaal dat bestaat uit glasvezels en polyesterhars. De glasvezels dienen als mechanische versteviging, terwijl de harsen afhankelijk van de toepassing individueel kunnen worden toegevoegd. Samen kunt u voor elke toepassing het perfecte materiaal produceren. Dankzij de glasvezels is de thermoharder bestand tegen hoge belastingen. Voor ons als camperfabrikant zijn vooral de volgende kenmerken belangrijk:

+ extreem licht en toch stevig en vormvast
+ UV- en weerbestendig: GVK verliest geen vorm, kleur of functie, blijft jarenlang onderhoudsvrij en heeft daardoor een onbeperkte levensduur
+ corrosievrij
+ elektrisch isolerend, niet geleidend, aardingsvrij
+ thermische isolatie: koud en hittebestendig

Uw meerwaarde

+ Bescherming tegen bliksem, hagel, steenslag en vocht
+ 10 jaar garantie op dichtheid
+ Gemakkelijk te repareren in geval van schade

Carthago Camper DNA bliksem

Geavanceerde technologie

Een Carthago camper heeft sterke en duurzame verbindingen. Waar anderen schroeven, vertrouwen wij op hightech. Speciale kleeftechnieken zorgen voor een duidelijke veiligheid plus de hoogste mate van stabiliteit. Op deze manier fungeert de dragende carosserie als een zijdelingse bescherming voor het verbinden van de vloer en de zijwand bij een val. Door te kijken naar de vliegtuigbouw is de carrosserie niet alleen zeer stabiel, maar ook licht en torsiestijf.

Uw meerwaarde

+ Levensduur en waardebehoud gedurende vele jaren
+ Perfecte isolatie en warmteopslag voor comfort het hele jaar door
+ Maximale koetswerkstabiliteit en torsiestijfheid, de doorslaggevende bijdrage aan rijcomfort en rijveiligheid
+ Laag gewicht door zelfdragende carrosserieconstructie
+ 100 procent houtvrij lichaam, geen rot mogelijk - zelfs op de lange termijn

Carthago camper DNA materiaal

Behagelijk en comfortabel zoals thuis

We kunnen geen reden bedenken waarom u onderweg een goed klimaat moet missen, waar en wanneer u ook reist. Daarom biedt Carthago het hele jaar door comfort dankzij technische verfijningen zoals warmtereflecterende wanden, specifiek verwarmde boordtechnologie of warmtecirculatie door de gehele dubbele bodem. Dit creëert de beste omstandigheden voor een echt feelgoodklimaat in zomer en winter. Want wat in de winter isoleert en verwarmt, werkt in de zomer juist tegen warmte.

Uw meerwaarde

+ Winterbestendige camper met comfort het hele jaar door

+ Vloerverwarmingseffect - altijd warme voeten

+ Geen tocht door warme lucht dankzij de koude stop op kritieke punten

+ Gelijkmatige warmteverdeling en straling door aluminium binnenwand

+ Warmteopslageffect en efficiënte isolatie verminderen het gasverbruik

+ Gerichte verwarming van alle technische componenten zorgt voor functie

Carthago camper DNA verwarming

Zichtconcept

Zicht is veiligheid: met een geïntegreerde Carthago heb je eerder zicht op de straat. De voorruit wordt omlaag getrokken, zodat u de weg al na 2,77 m kunt zien. Als het regent, ondersteunt het optimale wisserveld de wissers. De grote Carthago "best view" busspiegels bieden een uitstekend zicht naar achteren. Het AL-KO lage frame met breedspoorchassis verlaagt het zwaartepunt en zorgt voor veilige tractie. De kelderverdieping met dubbele vloer verstevigt bovendien de zeer stabiele constructie - in deze veiligheidsopbouw bent u zo goed mogelijk beschermd. Daarnaast wordt het uitgebreide Carthago beveiligingspakket standaard meegeleverd.
Uw meerwaarde

Carthago camper DNA zicht concept

+ Maximaal zicht naar boven grotere kijkhoek door hoge voorruit (zicht op verkeerslichten)
+ Geoptimaliseerd zicht naar voren * Zicht op het wegdek na slechts 2,77 m dankzij perfect ergonomisch cockpitontwerp, dashboardsteel schuin naar voren hellend en laag geplaatste voorruit
+ Geoptimaliseerd ruitenwisserveld, groter gezichtsveld in de regen
+ Carthago "best view" achteruitkijkspiegelsysteem voor maximaal gezichtsveld naar achteren
+ Uitgebreid standaard beveiligingspakke

Carthago camper DNA uitzicht

Dubbele bodem van Carthago

De dubbele bodem van een Carthago camper wordt erg goed benut, zo heeft u meer opbergruimte voor uw spullen.

Er zijn veel geweldige opbergruimtes verborgen in uw Carthago camper, zodat er meer ruimte is voor uw vakantiespullen! Ieder Carthago model heeft een dubbele bodem met dezelfde functionaliteiten. Carthago benut de dubbele bodem dusdanig dat er erg veel opbergruimte aanwezig is die vanuit binnen en vanaf de buitenkant bereikbaar zijn. Het fijne aan opbergruimte in de dubbele bodem is dat het gewicht van uw spullen zich ook helemaal onderin de camper bevindt waardoor het zwaartepunt van de camper lager wordt. Hierdoor ontstaan er betere rij-eigenschappen.




Uw meerwaarde

+ Grootste opslagruimtes in het segment
+ Unieke en enorme kelder in dubbele vloer.

+ Opslagruimtes verlaagd voor meer bruikbare hoogte
+ Verlaging van de opslagruimte, uitvoerig vervaardigd in de originele carrosseriesandwich, zorgt voor maximale stabiliteit en volledig effectieve isolatie
+ Volledig bruikbare opslagruimte zonder beperking door installatie met technische componenten
+ Optimalisatie van gewicht en balansgewicht met meer laadvermogen door maximaal bruikbare aslasten
+ en evenwichtige gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras

GEMAKKELIJKE INVOER - Laad comfortabel van buitenaf, verwijder eenvoudig van binnenuit

Naast de grote kelder in de dubbele vloer met enorme, verwarmbare opslagruimte, is ons "easy entry" -systeem een andere verfijning van onze luxe campers. “Easy entry” betekent dat de opbergruimte van uw premium camper van buiten gemakkelijk kan worden geladen en dat de lading net zo gemakkelijk van binnenuit kan worden verwijderd.
Uw meerwaarde

+ Externe toegang via verschillende grote kleppen
+ Comfortabele toegang binnen via de bekleding van de L-vormige zithoek en via de uitklapbare of uitklapbare zijzitbank en het grote vloerluik in de woonruimte
+ Grote, centrale doorlaadruimte (binnenhoogte tot 22 cm) met diep verlaagde opslagkelder (bruikbare hoogte tot 46 cm), kan ook van buiten via de voordeur comfortabel worden geladen via het grote, verstelbare vloerluik in de woonruimte
+ Gehele dubbele bodem verwarmd met klimaatopslagfunctie